Rondomgeven door uw logopedist

Uw gedachten verwoorden, duidelijk praten, eten en drinken. Door het ouder worden, een beroerte, spierziekte of andere aandoening, gaat dat mogelijk niet meer vanzelf.

De logopedisten van Topaz helpen bij problemen met taal, spraak, stem, adem, kauwen en slikken. Ze doen onderzoek, geven advies en begeleiden bij oefeningen en hulpmiddelen. Zo helpen ze u om verstaanbaar te praten en eten en drinken weer zo aangenaam en veilig mogelijk te maken.

Specialistische zorg

Wat vindt u belangrijk om te bereiken en wat weerhoudt u er nu van om dat te doen? Samen met u maakt de logopedist een behandelplan, soms zijn daar ook aanvullende onderzoeken bij nodig. Dat plan kan verschillende onderdelen hebben. Begeleiding bij oefeningen in verstaanbaarheid of om uzelf op een andere manier uit te drukken. Of begeleiding bij oefeningen voor kauwen en slikken, adviezen over hulpmiddelen en nazorg na een opname. Denk ook aan advies aan uw naasten en verzorgers over hoe zij u het beste kunnen helpen. De logopedisten zijn gespecialiseerd in:

  • Neurologische aandoeningen zoals dementie, parkinson, MS, ALS, oncologie
  • Beroerte, niet aangeboren hersenletsel (afasie, dysartrie, dysfagie)
  • Adem en stemproblemen

Samen met het team van behandelaren

De logopedisten werken nauw samen met andere behandelaren van Topaz360, als team. Zo bent u omgeven door de zorg die bij u en uw leven past. De specialisten stemmen hun behandelingen zorgvuldig op elkaar af en combineren ze.

Zo werkt verwijzing en vergoeding

De huisarts of medisch specialist verwijst u door. Uw zorgverzekeraar vergoedt een onbeperkt aantal behandelingen logopedie. Uw eigen risico is van toepassing.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken met een van onze specialisten?

Voor verwijzers

Lorem ipsum dolor sit amet adipiscing elit sed do eiusmod tempor in.

Onze behandelaren

In de buurt

[wpsl]

Wendy van Leeuwen
Logopedist

Lisette de Groot
Logopedist

Leon Heijmans
Logopedist