"Mijn positiviteit geeft mensen hoop en vertrouwen in zichzelf"

Fysiotherapeut Laura over de impact van haar werk

Wat geven onze specialisten voor antwoord op de vraag: waarvoor doe jij het allemaal? En wat betekent de multidisciplinaire zorg waarmee zij cliënten omgeven voor deze mensen? Maak kennis met fysiotherapeut Laura Koekkoek en ontdek wat Topaz360 volgens haar teweegbrengt.

Laura Koekkoek werkte eerder als fysiotherapeut op de afdeling neurorevalidatie maar zocht in 2019 een baan dichter bij huis. “Ik wilde specifiek een baan waarin ik met verschillende specialisten zou samenwerken en dat vond ik bij Topaz360. Ik help nu mensen thuis of in een verzorgingshuis bij voor hen lastige situaties. Mijn ervaring op de tijdsintensieve neurorevalidatie helpt daarbij; als een behandeling wat langer duurt is dat voor mij geen reden om op te geven. Die motivatie en positiviteit breng ik ook over op mensen, dat geeft hen hoop en vertrouwen in zichzelf.”

Laura’s vakmanschap brengt mensen vooruit

En dat werkt, vertelt Laura. “Zo had ik een dame in behandeling waarbij de revalidatie in het ziekenhuis niet soepel ging. Zij mocht naar huis, met veel zorg van de familie en gebonden aan haar rolstoel. Toen kwam ze bij mij in behandeling. Ik zie het zelf en hoor het van haar kinderen: sinds mijn therapie is ze zo vooruit gegaan. Ze is veel gemotiveerder en kan daardoor meer dan ze eerder dacht. De dame heeft het ook over mij, als ze thuis haar oefeningen doet. Haar dochter hoort dan mijn mantra ‘strekken, strekken, strekken’ terug. En daar haal ik dan weer voldoening uit, als iemand vooruit komt. Als iemand het vertrouwen ervaart dat onmisbaar is om vooruit te durven.”

Multidisciplinaire samenwerking met collega’s

Het kan zijn dat wat een cliënt het liefste wil fysiek of mentaal niet meer mogelijk is. Wat doet Laura dan? “Het begint sowieso al met dat we die vraag bij Topaz360 stellen: wat wilt u zelf? We kijken verder dan een indicatie. Dat kan ook leiden tot lastige gesprekken, waarin ik moet uitleggen wat de andere mogelijkheden zijn. Daarbij betrek ik ook naasten en bijvoorbeeld de thuiszorg. Het is vooral belangrijk om duidelijkheid te geven aan iedereen. Zodat we vanuit daar samen aan de slag kunnen. Vaak haak ik na deze gesprekken collega’s aan. Want wellicht is de cliënt naast mijn expertise ook gebaat bij een ergotherapeut, diëtist of parkinsonverpleegkundige. Bij het voorbeeld dat ik eerder gaf van de revaliderende dame bleek dat een logopedist haar erg zou helpen. Ze kan nu weer genieten van ‘gewoon’ eten, in plaats van functioneel gepureerd eten consumeren. Een wereld van verschil voor haar.”

Het verhaal achter Laura’s motivatie

Mensen die Laura kennen, vragen haar nooit waarvoor ze dit werk doet, want het antwoord straalt ze gewoon uit. “Ik vind het onwijs leuk om mensen verder te helpen en positiviteit te brengen.” Dat laatste werd nog versterkt door haar ervaring met een cliënt, een aantal jaar geleden. “Ik behandelde een twintigjarige vrouw die door een kleine bloedprop in haar lichaam opgesloten raakte, het locked-in-syndroom kreeg. Na twee jaar behandeling en revalidatie ging ze tóch lopend naar huis. Dit verhaal heb ik altijd in mijn achterhoofd tijdens behandelingen.”

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken met een van onze specialisten?

Voor verwijzers

Lorem ipsum dolor sit amet adipiscing elit sed do eiusmod tempor in.

In de buurt

[wpsl]